Mina mål · Privatekonomi · Tankar om livet

En titt i backspegeln

Fick just för mig att läsa igenom de mål som jag satte upp precis i begynnelsen av denna blogg för två år sedan, sommaren 2015. Det var faktiskt himla roligt. En del var uppfyllt, en del inte. Dock kunde jag konstatera att jag har gjort en stor mental förflyttning sedan dess, som jag inte har märkt av tidigare. Jag läste målen och tänkte i princip: ”Jaha, vad var det för speciellt med detta då?”.

Noterar att den skuld som vi hade kvar då betalades av ganska fort. Påbörja ett regelbundet investerande om minst 5000 kr per månad har vi gjort. Och avslutat. Det senaste året har blivit lite av ett svart hål rent ekonomiskt, vilket jag kan återkomma till. Hur som helst. Lägga upp en amorteringsplan – nja. Vi amorterar lite i dagsläget och jag är ärligt talat kluven till frågan om att amortera mera. En hälsosammare livsstil – ja, det skulle jag säga. Jag springer skapligt regelbundet och ska till min egen förvåning springa ett enmils-lopp i höst. En aktivare familj – jo. Vi har börjat skapa förutsättningar runt omkring oss för att kunna aktivera oss på ett mer naturligt sätt, samtidigt som det inte innebär stora hål i plånboken för det. Känns faktiskt himla bra, nu när jag tänker på det så här.

Så tacksam jag är att jag startade den här bloggen där för två år sedan. De kloka människorna där ute brukar ju säga att smarta människor jämför sig med sig själva, och de dumma jämför sig med andra. Den läxan börjar ta sig in i mitt medvetande, även om det går trögt. När jag läser om dessa andra, t.ex. dessa fantastiska storsparare som finns därute, som jag ibland har svårt att frikoppla mig själv från, så tycker jag mig ändå förnimma att mitt eget perspektiv på privatekonomi behövs här ute i bloggvärlden. Jag läser väldigt få rena privatekonomibloggar för de tilltalar mig helt enkelt inte. Jag är inte det minsta intresserad av andra utdelningsrapporter eller funderingar kring att investera i vissa bolag eller inte. Det som intresserar mig handlar om hur livet snurrar, hur man ska prioritera, vad som är viktigt och varför jag vill spara, och till vad. Framförallt intresserar mig hur:et – jag tycker att det är svårt bitvis att ställa om mina vanor, att motivera mig till att spara, att inte falla i mina gamla fallgropar. Ändå får jag mindervärdeskomplex när jag läser om dessa investerare som har en sparkvot på 70 % och matkostnader på 1000 spänn i månaden, eller vad det nu är. Som om det jag gör inte spelar någon roll, eftersom andra redan gör mer. Vilket är helt absurt. Tack vare att jag började skriva för två år sedan så har jag ju något att jämföra mig med, som inte är andras prestationer.

Dessa tankar för mig hursomhelst tillbaka till bloggvärlden. Jag är tillbaka med ny energi och faktiskt lite nya tankar efter min långa bloggpaus. Vi hörs snart igen!

Annonser

5 reaktioner till “En titt i backspegeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s