Privatekonomi · Spara

Snart löning – håll ut lite till!

Äntligen löneutbetalning under morgondagen! Är ni många som suckar av lättnad? Troligtvis inte i denna läsarskara.

Hur kan vi bättra oss, vi som ändå tycker att vi borde ha haft mer pengar kvar just idag? Jo, vi tar tillvara våra erfarenheter. Levde du knapert igår? Åt rester? Undvek utsvävningar? Bra! Fortsätt med det, åtminstone en vecka till. Det fina i kråksången är att du gör det för att du kan. Inte för att din plånbok tvingar dig till restriktioner. Och om du fortsätter att tillämpa dina nyligen återfunna förmågor att leva knapert, så använd dig av dem lite till, för att skapa bästa möjliga förutsättningar för månaden som kommer. Ett frivilligt köpstopp har jag skrivit om förut (här). Vinsterna är många, och säkert är det många som har praktiserat ofrivilliga köpstopp under slutet av januari. Ta makten nu, över din tillvaro och din ekonomi. Låt det sjunka in att du själv är herre i ditt eget liv – besluten är dina att fatta. Låt resten av året bli lite bättre än det som passerade. Starta idag. Inget vin, ingen fin helgmat. Ingen helgshopping och inga inredningsmagasin (mer om detta här). Det ligger ju snö på flera håll i landet – gör en klassisk termos med varm choklad och ta dig ut! Njut av enkelheten i din frivilliga köpstoppsvecka, och riktigt gotta dig i tillfredsställelsen när du har klarat av den. Bara så kan du börja bygga ditt ekonomiska självförtroende (här), sten för sten, och landa i att du inte behöver göra allt, eller få allt på plats just nu. Men du måste ändra några saker som gör att varje år blir lite bättre än det förra. Få snöbollseffekten att jobba till din fördel.

8 reaktioner till “Snart löning – håll ut lite till!

 1. Tror bestämt att du redan börjar bli en fri människa!

  En människa som sätter sig själv i förarsätet och är beredd att själv ta ansvar och konsekvenserna av sina beslut!

  En vuxenhet som är nästan utrotad i dagens samhälle.

  Gilla

 2. Just så! Jag som har inkomst på andra krångligare sätt – låter pengarna stå. Eller så gör vi nåt kul just precis denna helgen när de flesta platser gapar tomma = mer plats för oss på bio. coop/ica eller annat. Vi har tagit in på hotell i januari, storshoppat före barnbidraget och liknande. Men just att bara låta bli pengarna är så underbart befriande. Nåja – klicka i hyran, el och bil/hemförsäkring förståss. Men sen. Aja baja…

  Gilla

 3. Inspirerad av din blogg kommer jag att köra köpstopp kommande veckan. Oftast brukar jag köpa alla luncher när det är lönevecka. Nu har jag planerat 3 av rätterna som skall bli matlådor istället. Jag är trött på att leva fattigt veckan innan lön. jag är trött på att leva från lön till lön. Nu tar jag tag i detta och gör bra av mig istället!!!

  Gilla

 4. Ett annat roligt sätt är att försöka äta det mesta ur frys och skafferi första löningsveckan. (Det givet att man har något där, jag har alltid ganska full frys och skafferi men det omsätts hela tiden.) Det är min utmaning inför lönen som kom idag. Vissa saker måste fyllas på , som varje vecka, men de större utgifterna som fisk/kött/själva huvudpersonen i rätterna tänkte jag få till av det som redan finns hemma eftersom inget av det finns på några erbjudanden denna vecka, men kanske nästa!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s