Allmänt · Privatekonomi · Spara · Tankar om livet

Saker som jag vill fortsätta med 2016

Som jag skrev igår så finns det ett antal saker inför det nya året som jag vill lägga bakom mig, några saker som jag vill fortsätta med och några saker som jag vill börja med. Igår skrev jag om vad jag vill lägga bakom mig och lämna i 2015 (här). Idag har turen kommit till det som jag är nöjd med att jag gjorde under 2015 och som jag gärna vill fortsätta med – både högt och lågt.

 • Bloggandet. Jag känner mig mycket tillfreds med att jag fick ändan ur och satte igång. Som jag skrev i min årssummering (här) så tycker jag mycket om att skriva. Jag som är en grubblare tvingas att i högre grad tänka klart mina tankar en i taget och formulera dem klart och tydligt. Det märker jag är något som jag behöver och det ger mig glädje och mening känner jag. Dessutom är det så väldigt kul och peppande att det faktiskt är klokt folk här och läser, kommenterar och tipsar. Stort tack för att ni hänger kvar här!
 • Investeringarna. Jag öppnade ett konto på Avanza och har köpt fondandelar varje månad. Det här är också något som jag gläds mycket åt! Bollen är liten än så länge men den har påbörjat en rörelse. Ett av mina mål för 2015 var också att påbörja ett regelbundet investerande så det känns mycket tillfredsställande. Jag har inte summerat ännu men jag tror att summorna inte blev lika höga som jag hade föresatt mig. Även om det ger lite smolk i glädjebägaren så låter jag den positiva känslan dominera. Härligt att vara på gång!
 • Mathandlingen. Min sambo har börjat veckohandla på Willys varje måndag. Något kompletterar vi kanske till helgen, men annars så har vi klarat oss förvånansvärt bra med detta, och det har dessutom hjälpt oss att stabilisera matkostnaderna så att vi nu ligger strax under Konsumentverkets rekommendation för en familj som vår. Detta är mycket bra! Även om det finns flera rävar därute som spenderar betydligt mindre på livsmedel så är jag nöjd med detta, mat är ju något av min akilleshäl som ni vet. Kanske kommer vi kunna trycka ner detta ännu något mer, men det kommer inte i första hand så som det ser ut nu. Att bibehålla detta däremot – det ser jag fram emot under 2016.
 • Hämtnings- och lämningsrutinen. Jag skrev om en ny vardagsrutin som vi började med i höstas tidigare (här). Innebörden är att jag i stort sett varje dag går upp jättetidigt och är på jobbet innan sju. Sedan jobbar jag mina timmar och hämtar barnen på skola och förskola. Sambon lämnar varje dag men hinner hem till middag som vi har ätit ihop nästan varje dag under några månader. Vi har båda en känsla av att saker verkligen fallit på plats när vi gör såhär, och det har underlättat enormt mycket för oss. Det är definitivt något som jag vill ta med mig in i det nya året!

Vad för bra saker har ni åstadkommit under året som gick? Vilka vanor tar ni med er in i 2016?

Annonser

6 reaktioner till “Saker som jag vill fortsätta med 2016

 1. Bra rutiner är A och O om man vill åstadkomma en förändring så bra att ni har identifierat vad ni vill fortsätta med. Bra att ni tänker fortsätta blogga för vi vill fortsätta läsa!

  Gilla

 2. Jag och sambon blir allt bättre på att sätta realistiska mål och rutiner för att få vardagslivet att flyta på. Det vill jag ta med mig. Sedan så har jag blivit allt bättre på att få den berömda ”tummen ur” och göra saker. Det är också något jag vill bära med.

  Tack för en intressant blogg =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s