Aktiv livsstil · Allmänt · Mina mål

Den aktiva vardagen

DSC_0293 DSC_0273_kopia

DSC_0305 DSC_0310

En av de målsättningar som jag satte upp för återstoden av 2015 (här) var att anamma en mer aktiv livsstil i förhållande till främst mina barn. Det grundade sig till stor del i att det lätt blir en himla torftig tillvaro i vardagen med stressiga mornar, jobb och dagis hela dagen, stressa för att hämta, sedan hem och koka makaroner och natta barnen och sen bara kollapsa och bläddra på någon sorts skärm. Det känns så tråkigt – själslig fattigdom. I förra helgen gjorde vi en helt enkel aktivitet som ändå blir sådär mysig för att man får frisk luft, glada barn och en chans att uppleva hösten (och frysa lite såklart). Vi promenerade ner till en lekpark i närheten och grillade korv! Småtrollen lekte och hade skoj, vi åt först grillade korv och sedan fikade vi med medhavda kakor och kaffe i termos. Sedan gick vi hem efter ett par timmar och då sovs det gott i vagnen. Precis sådant vill jag har mer av. Vad har ni för bra tips på aktiviteter att hitta på lediga dagar?

Annonser

5 reaktioner till “Den aktiva vardagen

 1. Precis samma sak gjorde vi för två helger sedan. Grilla korv är mysigt för hela familjen 🙂 vi har samma filosofi med att vara aktiva, ibland tar vi en promenad i skogen, ofta grillar vi korv och så besöker vi badhuset då och då. Set fram emot att läsa tipsen 🙂

  Gilla

 2. Tyvärr är dom lediga dagarna för få. Så en vabdag som denna kan ibland vara välkommen. Hänga i allmänna parker och lekplatser, grilla som du nämnt. Besöka biblioteket.

  Sedan försöker jag straffa mig själv allt mindre genom att värdera vad jag gör. Skriva ett bra blogginlägg, laga god mat, eller titta på en film med barnen kan vara helt ok.

  Gilla

  1. Biblioteket är också en favorit hos oss! Vi har jättenära att få dit och barnen tycker verkligen om att sitta där och läsa tillsammans ett tag. Mycket bra tips.
   Jag har också börjat anamma en mer tillåtande hållning, och precis som du fokusera på de bra sakerna som jag får gjort. Livet blir trevligare att leva då.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s