Allmänt · Hållbar livsstil · Tankar om livet

Den motvilliga minimalisten får sin första utmaning

Jag gillar att läsa bloggen Minimalisterna. Jag är inte en minimalist i hjärtat men jag tror på att ju mindre man har, desto mer uppskattar man det. Och så njuter jag av den harmoni som infinner sig när man har städat, röjt och rensat bort överflödiga prylar som ligger och stjäl energi från en. Vilket tillfälle är bättre för detta än stundande bostadsbyte?
Det är inte helt enkelt att rensa och plocka bort. Även om man kan ta hjälp att vissa regler, som att har man inte använt något på en viss Kan tillägga att alla familjemedlemmars garderober är nyrensade så där finns inte mycket att hämta. tid så åker de ut, så är inte svaret alltid självklart. Dels är det så att när man rensar bort något som man själv har köpt så blir det ett erkännande av att man har gjort ett misstag som införskaffade densamma. Det är nog en anledning till att huvudet åker ner i sanden och man inbillar sig att man har nytta av något, fast erfarenheten säger annat.

Gåvor varierar – vissa åker snabbt snabbt, medan andra värmer hyllor år ut och år in. Vissa för att de är dyrbara, vissa för att det förpliktigar på annat sätt, typ ett arv eller annat. Det är helt enkelt svårt att avgöra vad som är rent ut sagt dumt att kasta bort och vad som är logiskt.
Som en spark i baken har jag nu gett mig själv ett nytt uppdrag: när september är över så ska hushållet vara 250 prylar fattigare. Kan tillägga att alla familjemedlemmars garderober är nyrensade så där finns inte mycket att hämta. Det gills alltså inte att rensa och sedan köpa nytt, för då måste ytterligare något ut för att balansen ska hållas. Det känns faktiskt rätt spännande och jag tror att det kan bli en intressant utmaning. Hej minimalismen nu är jag på väg!

Annonser

8 reaktioner till “Den motvilliga minimalisten får sin första utmaning

  1. Kul att du börjat intressera dig för minimalism – om än motvilligt! Ett tips är att läsa Duane Elgins gamla bok ”Voluntary Simplicity” som istället handlar om frivillig enkelhet – det är en lugnare approach till ett miljövänligare och helt enkelt lugnare liv, utan den ”moderna” minimalismens hets på utrensning och kvalitetsprylar (säger jag som fastnade för minimalism och inte frivillig enkelhet, hehe). Det fina med båda livsstilarna är ju trots allt att man gör dem till sin egen version, så även om det är grymt att hämta inspiration från andra (det var ju en gång i tiden bland annat jag som började med dessa evinnerliga in:ut listor som man ser i var och varannan blogg!) så får man hitta sin egen balans – och det är väl egentligen den svåra biten.

    Gilla

    1. Ja, den egna balansen är svår fast liksom skön ändå! Från början fick jag för mig att det liksom inte gills om man inte bara har vita kala väggar och något sorts asketiskt leverne. Det är härligt när man upptäcker att man får göra som man vill (varför man nu inte skulle få det ;))

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s